Путовања и поклоњења ученика ОШ „Андра Савчић“

У недељу, 20. маја 2018. године, ученици седмог и осмог разреда Основне школе „Андра Савчић“ били су на излету са вероучитељицом Данијелом Шибалић у манастирима Лелић и Ћелије. После Свете Литургије у манастиру Лелић и освежења, ученици су обишли музеј Светог Владике Николаја. Након тога уследила је шетња до манастира Ћелије и поклоњење моштима Светог Аве Јустина. Повратком у Ваљево, сабирани су бројни утисци.

Претходно, на Спасовдан, 17. маја ове године, вероучитељица Данијела Шибалић са групом ученика седмог разреда посетила је изложбу посвећену двојици великих српских и светских научника Николи  Тесли и Михајлу Пупину. Ученици су допунили своје знање о њима и упознали се са непознатим детаљима из њихових живота, пре свега њиховим родољубљем.

У четвртак, 24. маја ове године, на равностолне светитеље Кирила и Методија, вероучитељи ОШ „Анда Савчић“ Иван Јовановић и Данијела Шибалић су одржали заједнички час у Храму Покрова Пресвете Богородице. Ученици су обновили знања о деловима храма, запалили свеће и уживали у дивној порти најстарије градске цркве.

[supsystic-gallery id=’472′]