„Не бој се мало стадо“

Архимандрит Стефан (Вучковић), игуман манастира Велика Ремета, у циклусу предавања „Православље и млади“ одржао је предавање на тему „Не бој се мало стадо“ у холу Центра за културу 22. јуна 2017. године.

Отац Стефан је на веома надахнут начин говорио о хришћанском животу у савременом свету истичући примере највећих хришћанских личности наше историје и позвао младе да изаберу хришћански пут који су изабрали наши претци. Такође он је истакао да у овом свету у коме има пуно искушења исто тако постоји и много светлих примера који су показали да се може другачије живети.

Отац Стефан је све присутне провео кроз старозаветну историју човечанства говорећи о коренима страха код људи. Он је нагласио да вера у Бога и живот по Јеванђељу побеђују сваки страх. Такође он је упутио младима поруку да живе честитим хришћанским животом и да као такви ступају у брачне заједнице да би своју децу рађали и васпитавали у хришћанском духу.

Следеће предавање у оквиру циклуса Православље и млади биће одржано у септембру месецу, а гост ће бити велики хуманитарни радник Православни Француз Арно Гујон, који у оследњих 15 година несебично помаже наш народ на Косову и Метохији.

[supsystic-gallery id=’143′]