Светосавска Омладинска Заједница

 

У Ваљеву и Обреновцу, благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, постоји омладинска организација која се зове Светосавска омладинска заједница (СОЗ).

Живимо у времену све погубнијег утицаја телевизије и интернета, потпуног отуђења и егоизма, те нужно јавља се велико отуђење и међу младима, као делу заједнице најподложнијем негативним утицајима глобализацијских процеса. Деца су сатима везани за екране, развија им се осећај самодовољности, а губи осећај за ближње и духовно узрастање. Родитељи „немају“ решење насталог проблема… Наша Православна Црква нуди један другачији пут и стил живота – живот заједнице и љубави са Богом и свим људима. Трудимо се да сведочимо узрастање у испуњавању највећих заповести Божијих, заповести о љубави према Богу и љубави према ближњима.

Светосавска омладинска заједница, од свог настанка до данас, прихватила је преко 200 младих људи, који су у великој мери допринели побољшању живота у својим срединама кроз различите активности и манифестације. Неке од њих су: циклус трибина „Православље и млади“, градска манифестација „Пливање за Часни Крст“ на Богојављење, многобројне хуманитарне акције, поклоничка путовања, кампови при нашим манастирима, излети, филмске пројекције, духовни разговори, креативне радионице, мисионарска и издавачка делатност итд. Најважнија мисија СОЗ-а је сабрање и учешће младих у литургијском животу Цркве. Омладина у СОЗ-у, кроз дружење са својим вршњацима, призива и пружа руку свима, учећи о истинитим вредностима живота које Црква негује у свом двехиљадегодишњем искуству. То су вредности истинитог и здравог живота који побеђује таму и грех, а које су Истина коју нам је објавио Богочовек, Господ наш Исус Христос у Светом Јеванђељу, као радосну вест о спасењу и крајњој победи живота над смрћу у Васкрсењу Његовом. Дакле, величамо и објављујемо – ВЕРУ РАДОСТИ И ЖИВОТА. Управо ту животну радост је препознало мноштво младих људи који се свом својом снагом и ентузијазмом труде да представе свету, „који у злу лежи“, излаз из чамотиње и таме у којој се нашао, заборављајући Бога и смисао свог постојања.

Верујемо и надамо се да ћете пожелети да будете део Светосавске омладинске заједнице, део заједнице која вас воли и жели вам добро.

ДОЂИТЕ ЈЕР СЕ РАДУЈЕМО ВАШЕМ ДОЛАСКУ!

КОНТАКТ ЗА ОБРЕНОВАЦ: 
свештеник Александар Вучај: 066 888 79 49

КОНТАК ЗА ВАЉЕВО: 
свештеник Дарко Крунић: 066 888 76 20

ОЧЕКУЈЕМО ВАС!
ДОБРО ДОШЛИ!

Ваша Светосавска омладинска заједница

 

[supsystic-gallery id=’34’]