Најбољи штићеници КПЗ Ваљево на традиционалном наградном путовању

Десет штићеника Казнено- поправног завода, који су се посебно истакли у разним активностима, заједно са духовником установе протонамесником Дејаном Трипковићем и свештеником Александром Филиповићем, као и васпитачима Ненадом Партенијевићем и Миланом Петковићем, боравили су на наградном поклоничком путовању у манастиру Троноша. Овај подухват дело је сарадње између Казнено- поправног завода Ваљево и Црквене општине при Храму Васкрсења Христовог.  У древној светињи Епархије шабачке, штићеници су целивали мошти Преподобног Стефана Троношког, знаменитог духовника и првог учитеља Вука Стефановића- Караџића, потоњег реформатора српског језика. Као благослов светиње и за успомену на овај посебан дан, игуманија Троноше, мати Варвара, им је уручила пригодне дарове. 

Након поклоњења манастиру, штићеници су посетили Тршић, Спомен кућу Вука Караџића и Цркву Светог архангела Михаила, одакле су такође понели сјајне утиске, те пред повратак се одморили у Етно- селу „Сунчана река“ у Бањи Ковиљачи.

Наградно путовање је реализовано са благословом Преосвећеног Епископа ваљевског г. Исихија. Према речима духовника КПЗ- а, протонамесника Дејана Трипковића, ова пракса показала се изузетно корисном на пољу духовног јачања штићеника и боље припреме за њихов поватак у друштвену заједницу. 

Ј. Ј.