Прослава Вазнесења Господњег у храмовима у Дрену и Орашцу

Овогодишња прослава празника Вазнесења Господа Исуса Христа, односно узласка на небо у четрдесети дан по Васкрсу, отпочела је, као и сваке године, вечерњoм службом у Цркви брвнари у Орашцу. Вечерњу службу служио је протонамесник Слободан Илић, уз појање свештенства намесништва посавског.

Након завршеног богослужења, отац Слободан Илић је честитао навечерје празника мештанима и старешини цркве, оцу Милану Николићу, који је затим заблагодарио протонамеснику Слободану Илићу и браћи свештеницима на молитвеном учешћу и посети, са жељом да се увек у здрављу и миру окупљају.

У поздравном говору отац Милан Николић је са верним народом поделио импресије о величанственој литији у Ваљеву, одакле су свечано испраћене свете мошти Преподобног Аве Јустина Ћелијског у Београд, да буду део градске литије у част крсне славе престонице. 

Сутрадан, на сам дан празника, будући да храмови и у Дрену и у Орашцу, прослављају Христово Вазнесење, у обе светиње је служена Света Литургија.

У Цркви у Дрену, Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник посавски, протонамесник Александар Вучај, а саслуживали су му протојереј Гордон Василић и протојереј Небојша Спасојевић.
Поучно слово о празнику, кроз беседу о љубави Божијој према човеку, произнео је архијерејски намесник посавски, протонамесник Александар Вучај.

Након литијског опхода, благосиљани су славски дарови.

У цркви брвнари у Орашцу Свету Литургију је служио протојереј Вељко Видаковић.

Након троструког опхода преломљен је славски колач. Посебна радост овог великог празника била су деца, која су испунила своју Цркву и активно учествовала у богослужењу, ношењем рипида и икона у литији, и резању славског колача.