Дан дечјег причешћа у Ваљеву

Традиционално, чисте среде у Храму Васкрсења Христовог и Храму Покрова Пресвете Богородице Свету тајну причешћа примили су најмлађи Ваљевци. 

Литургију Пређеосвећених дарова у Саборном храму је служио архијерејски заменик Епископа ваљевског г. Исихија, протонамесник Филип Јаковљевић, уз саслуживање архијерејског намесника првог ваљевског, протонамесника Драгана Јаковљевића, и браће свештенослужитеља. Причестило се укупно 440 деце из вртића „Видра“, „Хајди“, „Бамби“ и „Наша радост“, предшколске групе Основне школе „Сестре Илић“ и ученици нижих разреда Основне школе „Нада Пурић“. Малишане су на причест довеле вероучитељице Видосава Витезовић, Лијана Крунић и Снежана Трипковић заједно са васпитачицама Предшколске установе „Милица Ножица“. Доручак за децу даривали су пекара „Мирона“ из Ваљева и предузеће „Rauch“ из Коцељеве.

У Покровској цркви литургијско сабрање је предводио архијерејски намесник други ваљевски, протонамесник Дарко Ђурђевић, уз саслуживање свештенства најстарије градске светиње. Свету тајну причешћа примило је 340 полазника вртића „Михаило Ступар“, „Пчелица“, „Бубамара“, „Звончић“ и „Пинокио“, предвођено својим васпитачицама. Након причешћа, малишанима је подељен доручак, чији су овогодишњи дародавци пекаре „Младеновић“ и „Мојић“, као и Трговина „Патак“ из Ваљева.

Ј. Ј.

Храм Васкрсења Христовог

 

Храм Покрова Пресвете Богородице