Веронаука: Православна слагалица

Као и сваке године,већ по традицији,одржано је такмичење из веронауке под називом Православна слагалица.
Као прошлогодишњим првацима у Општини, част је припала деци из ОШ Посавски партизани,да они буду домаћини такмичења.

Поред домаћина учествовала су деца из Основних школа од петог до осмог разреда од по три такмичара и то из ОШ Грабовац ,,ОШ Јефимија, ОШ Јован Јовановић Змај, ОШ Прва обреновачка. ОШ Живојин Перић из Стублина и ОШ Никола Тесла из Скеле.

И овога пута се показало да су деца озбиљно схватила ово такмичење и да су се добро спремила из литературе која им је дата,тако да су за неку евентуалну предност над другим екипама играле улогу индивидуалне способности и сналажљивост деце,као и увек присутна срећа на оваквој врсти такмичења, око избора питања.

После првих игара издвојиле су се три екипе,а две са највећим бројем бодова су требале да наставе такмичење и одиграју још две асоцијације које су требале да одлуче победника.Екипа из ОШ Грабовац је имала два бода више од екипе ОШ Јефимија,а екипа ОШ Посавски партизани је имала пет бодова мање од екипе ОШ Јефимија.У финале су ушле екипе ОШ Грабовац и ОШ Јефимија и у првој асоцијацији боље се снашла екипа из ОШ Јефимија, да би у другој асоцијацији више поља решила екипа из ОШ Грабовац и тако дошла до минималне предности и освојила прво место на овом такмичењу.
Предвођене вероучитељем Миланом Нинковићем, девојчице Валентина Степановић, Јована Нешић и Марија Лаудановић ће одмерити снаге са најбољим екипама из Епархије ваљевске.

Горан Крсмановић, вероучитељ