Молитвени опроштај од протојереја- ставрофора Драгана Милинковића

Дана 21. октобра 2023. године у Храму Вазнесења Господњег  у Мионици служена је Заупокојена Литургија. 

Свету Литургију и опело проти Драгану Милинковићу је служио архијерејски намесник колубарски, протојереј-ставрофор Саша Тимотић, уз саслужење свештенства и монаштва колубарског намесништва.

По благослову Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија, отац Саша Тимотић обратио се породици и пријатељима почившег проте Драгана Милинковића, упутивши благодарје за све што је учинио служећи у овом крају.

  • Као што налаже наша хришћанска вера и образац нашег хришћанског живота, сабрали смо се данас да се опростимо од нашег проте Драгана. Записано је да је молитва израз срца. Стога, слободно можемо да кажемо да човек на овај свет долази молитвом својих родитеља, из срца родитељског, а са овог света  одлази молитвом, из срца ближњих, пријатеља и својих најмилијих. У тим тешким годинама, када је постављен на парохију крчмарску 1973. Године,  када је на све начине покушавано да се млади одвоје од Бога, прота Драган се трудио да веру приближи свима. Радио и стварао верски живот, обновио храм у Крчмару и храм у Мионици после разорног земљотреса и саградио нов парохијски дом у Крчмару. Кроз цео свој живот, посебно кроз своје свештеничко служење, трудио се да у себи носи лик правог српског, народног свештеника- истакао је архијерејски намесник колубарски прота Саша Тимотић. 

Навевши да је свештеничка служба тешка и деликатна, он је рекао да је на њима којима је поверена  да делима, животом и речима уче своју паству и уздају се у милост Божју. Милост која би, закључио је о. Саша Тимотић,  проти Драгану подарила рајско насеље.

Прота  Драган  Милинковић је сахрањен на сеоском гробљу у Брежђу. Да се опросте од њега дошли су бројни чланови родбини, пријатељи и познаници.