Традиционално даривање школског прибора Светосавске омладинске заједнице

    Почетак и ове школске године започет је даривањем ђака, и то пакетима школског прибора које је Светосавска омладинска заједница прикупљала вредно током лета. Сав скупљени прибор, који су верници доносили у цркве, али и у просторије наше заједнице, наши чланови су пажљиво сортирали и направили 70 пакета. Потрудили смо се да дарови стигну онима којима ће та помоћ значити, распитавши се унапред о стању у школама наше Епархије.

     Део прибора најпре је ђакон Мија Бојиновић доставио убској школи „Милан Муњас“ и њеним издвојеним одељењима. У договору са црквом у Горњем Лајковцу, школарцима смо доставили пакете за различите разреде.

   Сарадња са члановима удружења оболелих од МС (мултипле склерозе), настављена је и овог пута, тако што смо деци њихових чланова преко председника удружења, али и наших чланова, пакете доставили на кућне адресе. Завршна фаза поделе извршена је у школи околног села Жабари „Драгољуб Илић“, где смо срдачно дочекани уз позив да их посетимо и другом приликом.

    Свесни тога колики су трошкови школовања, али и целокупног стања и трошкова живљења, оваквим начином помагања ђака, наша заједница ће делима показати и доказати, оно што јесте њен домен деловања и приоритет, а то је брига о младима.

Мирјана Живковић