Ходочасничко- хуманитарни пут Кола српских сестара

Коло српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ у оквиру својих редовних активности, са благословом Епископа ваљевског Господина Исихија, организовало је поклоничко путовање за одељење ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом ОШ „Нада Пурић“ из Ваљева. Њих су на путовању пратили дефектолози, родитељи и вероучитељица школе Лијана Крунић. Позиву сестринства одазвали су се и чланови Светосавске омладинске заједнице.
Дуго планирана екскурзија уприличена је у светињама Фрушке Горе – манастирима Ново Хопово и Крушедол, веома значајним за историју Српске Цркве и народа, као и Храму Благе Марије у Банстолу. Поклоњење моштима Светог Теодора Тирона и мученика страдалих у Ливну, надахнута беседа оца Фотија, крушедолског сабрата и некадашњег клирика Ваљевске епархије, као и помазивање освећеним уљем, учинили су ово путовање незаборавним за све учеснике.
Путовање је заокружено посетама Сремским Карловцима, чувеној тамошњој богословији и Саборној цркви, и Новом Саду, где су такође обишли Саборни храм посвећен Светом Георгију, у близини ког се налази и Владичански двор.
Током целе године КСС вредно ради и припрема хуманитарне акције, али најбитнији део залагања током овог поста био је усмерен ка деци специјалног одељења, са тежњом да им ово путовање оплемени и душу и тело.

Мирјана Живковић