Успешно одржане седнице Епархијског управног одбора и Епархијског савета

Да Дух Свети буде од помоћи при доношењу богоугодних закључака, редовно годишње заседање Епархијског управног одбора и Епархијског савета отпочело је молитвом у капели Светог Јована Крститеља у Епархијском двору Епархије ваљевске. Након молитве, члановима ЕУО –а и ЕС- а се обратио Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије, благословивши њихов данашњи рад.

Као и ранијих година, седница највишег епархијског тела била је прилика да се начини резиме постигнутог на различитим пољима мисионарског деловања,  размене идеје и направе планови за предстојећи период. Извештаје о раду епархијских служби поднели су њихови руководиоци:  протојереј – ставрофор Милинко Јовић (духовник Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста), протонамесник Немања Павловић (духовник Кола српских сестара „Преподобна Мати Параскева“ при Храму Свете Тројице у Обреновцу), протонамесник Слободан Алексић (главни и одговорни уредник Радија Источник), јереј Јован Новитовић (секретар Канцеларије за веронауку),  јереј Александар Филиповић (духовник Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија), ђакон Мија Бојиновић (духовник Светосавске омладинске заједнице) и Милан Ристић (шеф Епархијског магацина). Чланови ЕУО- а су усвојили извештаје, уз похвале за постигнуте резултате и подршку службама у будућем раду.

Такође, разговарано је о разним актуелним друштвеним темама, које су у додиру са мисијом Цркве, изложени и анализирани будући пројекти који за циљ имају унапређивање духовног живота верног народа на овом мисионарском простору. Након заседања, чланови ЕУО- а и ЕС- а посетили су нову зграду, у којој однедавно раде Епархијски одбор за веронауку, Финансијска служба, Радио Источник и Епархијски магацин.

Ј. Ј.