Радни завршетак године за Светосавску омладинску заједницу

Целокупна 2022. година за Светосавску омладинску заједницу била је јако садржајна и радна на многим пољима. Крај ове календарске године за светосавце је јако битан, јер су благословом Његовог Преосвештенства  Епископа ваљевског  господина Исихија, добили адекватне просторије за свој рад и сређивањем и улепшавањем  се потрудили да створе амбијент дома, како за чланове тако и за, надају  се, многобројне госте. Просторије у Улици Војводе Мишића имају и капелу посвећену Владики Николају, где ће молитвено приступати  и радо читати акатисте посвећене њему и многим другим светима, а најпре Светом Сави.

Једна од првих активности била је радионица, где је активно учествовало 20 чланова. Светосавци су направили  декоративне теглице са Божићном поруком, тачније стиховима ученице са Косова и Метохије којима се моли Светом Сави. Поред поруке, теглице садрже  симболе бадњака, разних зрна и плодова и свећу, са  жељом да се пламен молитве разгори у што више ваљевских домова и то посвети светој српској земљи. 

Без много предаха, рад се наставља припремама  традиционалних пакетића. Ова акција СОЗ- а већ је  позната широј јавности, јер се њоме  годинама обрадују деца, која ће Божић провести у болници, као и малишани у местима у околини Ваљева.  Одвећ стечено поверење донатора и верног народа, светосавци се надају  да ће оправдати и слањем дела пакетића деци на Косову и Метохији, желећи да им  тим знаком пажње поруче  да Светосавска омладинска заједница мисли на њих и на наш страдални народ. Захвални Господу и Светом Сави, чланови Светосавске омладинске заједнице благодаре Његовом Преосвештенству Епископу ваљевском  господину Исихију на указаном поверењу и дару, са надом да ће то достојанствено оправдати својим трудом у свим будућим активностима.

Мирјана Живковић