Свети краљ Милутин свечано прослављен у Заводу за јавно здравље

Епископ Исихије: Вођење бриге о здрављу народа је велико послушање од Бога 

Запослени у Заводу за јавно здравље, и ове године, приредили су свечаност у част Светог краља Милутина, крсне славе установе. Обред освећења и ломљења славског колача обавио је Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије, уз саслуживање свог заменика протонамесника Филипа Јаковљевића, архијерејског намесника првог ваљевског протонамесника Дарка Ђурђевића, надлежног пароха протојереја – ставрофора Драгана Алексића и неколико свештенослужитеља из Ваљева. 

Приликом обраћања свечарима, директорки Завода др Марији Гавриловић и њеним сарадницима, Владика Исихије је честитао празник посвећен Светом краљу Милутину, чије је име носио његов претходник у трону Епархије ваљевске блаженопочивши Владика Милутин. 

  • Владику Милутина сви добро знате и он је свима нама у срцима, заједно са нама на свакој црквеној прослави и богослужењу, зато што се Црква састоји и од живих и од они који су се преставили Господу. Честитам вам празник и желим да благослов Божји буде на вама, овој установи и свима који се у њој богоугодно труде да одржавају и унапређују здравље нашег града. Велики је ваш позив и велико послушање од Бога је да водите рачуна о здрављу народа, јер здравље је Божји дар- знак да су наша тела и душе у равнотежи- рекао је Владика Исихије. 

У име запослених у Заводу за јавно здравље, директорка др Марија Гавриловић је захвалила Владики Исихију што је својим доласком умножио њихову свечарску радост и позвала га да им и убудуће буде драг гост. Прослава крсне славе Завода заокружена је свечаном трпезом, коју је колектив установе припремио за своје госте.

Ј. Ј.