Свештеници Саша Максимовић и Далибор Чкојић на прослави Дана школе у Техничкој школи Ваљево

Са радом је почела 5. октобра далеке 1939. године као Државна средња техничка школа са два одсека- машинским и електротехничким, и у њој је учило 47 ученика. Данас носи назив Техничка школа Ваљево и израсла је у модерну образовну установу, која броји 30 одељења и 868 ученика, а наставу реализује на пет подручја: машинство и обрада метала, геодезија и грађевинарство, електротехника, саобраћај и хемија. Такође, ове школске године отпочеће са радом и Тренинг центар, који се састоји од девет радионица и тринаест специјализованих кабинета за извођење практичне наставе, као и неформално образовање одраслих. Све наведено део је резултата Техничке школе, које је представио у поздравној речи директор Бранко Голоскоковић на прослави дана ове образовне установе. У име Министарства просвете, учеснике свечаности је поздравио др Зоран Костић, помоћник министра просвете Бранка Ружића. Он је похвалио рад школе и пренео поздраве ресорног министра. 

Свечаност је употпуњена пригодним културно – уметничким програмом у оквиру ког су наступиле матуранткиње Музичке школе „Живорад Грбић“: Тијана Павловић, Анђелина Николић и Анђела Мишић, док су се у улогама водитеља нашли ученици Техничке школе Иван Пантић и Лејла Радојевић. 

Прославу дана Техничке школе увеличали су гости из Македоније, Турске, Словеније и Босне и Херцеговине, представници Града Ваљева, на челу са замеником градоначелника Немањом Петровићем, привредници из нашег краја и бројни пријатељи школе. По благослову Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија, део свечаности били су и архијерејски намесник други ваљевски протонамесник Саша Максимовић, у чијој се парохији и налази Техничка школа, и јереј Далибор Чкојић, секретар Епархијског одбора за веронауку.

Ј. Ј.