Епископ Исихије служио молебан у саборном храму

Наше најјаче оружје јесте молитва

Дан након величанственог скупа, у коме је испред Храма Светог Саве у Београду учествовало више десетина хиљада људи, предвођено Његовом Светошћу Патријархом српским Г. Порфиријем, и принело молитве за очување породице и вредности нашег народа, као и преко потребно покајање, Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије са епархијским свештенослужитељима служио је Молебан за светињу брака и породице, слогу и мир  у нашем народу у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву. Обраћајући се окупљенима, Владика Исихије је навео да се молебан наставља јер нам је потребан.

  • У читавој нашој епархији молићемо се у свим градовима. Свако ко осећа потребу треба да дође и да се моли у заједници. Молићемо се и у Мионици, Убу, Обреновцу, Осечини… Молићемо се сви саборно, а свакога призивам да по својим силама и љубави и сам продужи молитвени подвиг и да у средини у којој живи шири благодат и љубав Божју, јер наше најјаче оружје јесте молитва и кроз молитву благодат Господња долази на нас и наше ближње. Нема места никаквој осуди, злоби и непријатељству, већ само љубави Христовој која нема границе и обухвата сва срца- истакао је ваљевски архипастир.

Осврнувши се на „богоборачку манифестацију“, која ће трајати наредних седам дана у Београду, Владика Исихије је оценио да је реч о насртају „кнеза овог света“ на Цркву Божју и људе који се труде да живе по јеванђељу Христовом, будући да она промовише разна девијантна учења о међуљудским односима и релативизацији полног идентитета. Наш одговор на то јесте окупљање на молитви и молитва од свег срца, поручио је он. На нама је да сведочимо Христа, промовишемо православље и правоживље, по узору на Мајку Божју, Светог Саву, бројне свете људе, међу којима и наше завичајне светитеље Светог Владику Николаја и Преподобног Аву Јустина Ћелијског.

Подсећања ради, у ваљевским и храмовима у средиштима архијерејских намесништава ове седмице биће служени молебни сваког дана са почетком у 18 часова. 

Ј. Ј.