Великогоспојинска свечаност у Пецкој

     У недељу 28. августа 2022. године у Пецкој, уз присуство великог броја верника и свештеника, свечано је прослављена храмовна слава Велика Госпојина.

     Светом Литургијом је началствовао  јереј Велимир Крстић, архијерејски намесник подгорски, уз саслуживање протојереја-ставрофора Милоша Антонића и умировљених свештеника Миломира Ћосића и Живојина Павловића.

     Након заамвоне молитве свештенослужитељи су заједно са верним народом кренули у литијски опход око храма. Потом је испред храма обављено освећење славског жита и резање славског колача. Присутним свечарима обратио се архијерејски намесник о. Велимир Крстић, преневши архијерејски благослов и поздрав Епископа ваљевског  Г.Исихија. У беседи је, тумачећи јеванђелску причу о праштању, рекао:

     „ Дужни смо, браћо и сестре, да праштамо, и кад изађемо из овог храма да опраштамо дужницима својим, јер и ми овде то од Бога тражимо, да опрости дугове наше.“

      Празничну радост домаћини славе  пренели су за трпезу љубави, коју су и ове године, саборно њих тринаест припремили заједно са својим паросима о.Будимиром Стевановићем и о. Јованом Полићем. 

Милован Стевановић, вероучитељ