Епископ Исихије на опелу протојереја-ставрофора Предрага Драгићевића

„И у имену и у презимену оца Предрага садржан је придев драг, верујем да је Господу и свима који су га познавали био драг“, Епископ Исихије.

     Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије служио је опело новопрестављеном слузи Божјем, протојереју-ставрофору Предрагу Драгићевићу у Храму Сабора Срба Светитеља у Обреновцу, у суботу 6. августа. Саслуживао је велики број свештенослужитеља, а молитве за оца Предрага принели су чланови његове породице, родбина, пријатељи и парохијани. У беседи након опела, Преосвећени је рекао да и у имену и у презимену оца Предрага садржан је придев драг, тако да верује да је покојник драг Господу, али и свима који су га познавали.

     „Господ човека ствара за вечност, иако се првочовек због свог хтења и недозреле воље одрекао тога… Но, дошао је Спаситељ у овај свет и Васкрсао… Сви ми сабрани овде верујемо у Васкрсење и зато уместо надгробног ридања певамо Господу – Алилуја!“, истакао је Владика Исихије, додајући да нема плача који може утеши човека пред смрћу сродника, чврсто верујући да престављени осећају наше молитве и доброчинства, јер то је оно што превазилази смрт.

     Протојереј-ставрофор Предраг Драгићевић је рођен 10. априла 1959. године у Лозници. Завршио је Призренску богословију 1979. године. Рукоположен је за ђакона 27. јануара 1981. године у Високим Дечанима, а за свештеника 28. јануара исте године у храму Светог Георгија од стране Епископа рашко-призренског Павла. Прво је био свештеник у Новом Пазару, а 15. септембра 1998. године долази у Обреновац на пету парохију. Звање протојереја-ставрофора добија 15. јула 2008. године. Упокојио се у четвртак 4. августа после дуге и тешке болести. Оставио је иза себе супругу Боринку и децу Велимира и Весну. Сахрањен је на обреновачком гробљу.

Марина Марић