Светосавска омладинска заједница Обреновца прославила своју Крсну славу

У навечерје празника Првог српског архиепископа Светог Саве, Светосавска омладинска заједница Обреновца прославила је своју Крсну Славу.

Прослављајући свог заштитника и путеводитеља у Живот вечни, чланови Светосавске омладинске заједнице сабрали су се на вечерње богослужење којим је началствовао духовник СОЗ-а, протонамесник Александар Вучај, уз саслуживање ђакона Александра Петровића.

Након вечерње службе, преломљен је колач у част и спомен нашег Архипастира, који је испред заједнице младих принела Јована Грчић. Приликом резања колача присутне вернике поздравио је отац Александар Вучај, и пожелео срећну славу свима, те исказао благодарност Светом Сави јер нам је својим подвигом подарио личну карту, и задатост какви треба да будемо. Све оно што јесмо и што треба да будемо дугујемо Светоме.

Молимо се Светом Сави и Пресветој Богородици да нам дају довољно снаге,енергије и љубави и да дух праве заједнице, оне чистоте, лепоте и доброте која је у младим људима поново саберемо кроз Цркву и Светосавску омладинску заједницу.

Том приликом отац Александар је захвалност упутио и свим вероучитељима који се несебично труде на унутрашњој мисији Цркве, и позвао све да и даље живимо тако што ћемо сведочити свету Бога својим животима.

По завршетку богослужбеног сабрања, следујући примеру ране Цркве, чланови Соз-а ,организовали су скромно послужење у сали Црквног дома Храма Силаска Св.Духа на апостоле.

Ђакон Александар Петровић