Божић у Цркви Св. Спиридона Чудотворца у Горњем Лајковцу

Највећи хришћански празник после Васкрса, због особитог значаја у нашој Цркви назива се „Мала Пасха“, а Свети Јован Златоуст назива га „часнијим и славнијим од свих празника и мајком свих празника“, јесте празник Рођења  Богомладенца Господа Исуса Христа. Цела васељена га слави уз радосни хришћански поздрав „Мир Божји  Христос се роди! Ваистину се роди!“.

Тако су и мештани села Брежђа,Горњег Лајковца и Планинице надомак Мионице, заједно са својим парохијским свештеником јерејем Мирославом Јокићем, дочекали светло Рођење Господа Исуса Христа.

На празник Рођења Господњег, Свету Литургију служио је парох брежђански јереј Мирослав Јокић у Цркви Св.Спиридона Чудотворца у Горњем Лајковцу. Доста верног народа, а нарочито деце, узело је учешће у Светом причешћу.

После Свете Литургије подељена је чесница и уприличено је послужење за све присутне. Општина Мионица даривала је златник за Божићну чесницу, а Црквна општина је даривала три сребрњака.Златник је пронашла Славица Урошевић из Брежђа, а сребрњаке су пронашли Александра Милошевић из Брежђа, Илија Савић из Горњег Лајковца и Никола Урошевић из Брежђа.

Мирослав Јокић, јереј