Чланови СОЗ – а посетили сестре Марију и Јелену Шофранац

У оквиру бројних хуманитарних акција које спроводе чланови Светосавске омладинске заједнице, у четвртак 15. маја 2019. године неколико младих чланова, са ђаконима Мијом Бојиновићем и Момчилом Димитријевићем, посетили су сестре Марију и Јелену Шофранац, које болују од церебралне парализе.

Знајући са каквим препрекама и изазовима се суочавају кроз живот, сам хуманитарни чин имао је за циљ пружање руке пријатељства и дељење љубави и радости са овим дивним сестрама.

Дочекани осмесима и ведрином ове породице, чланови СОЗ –а су схватили да ће им ову мисију Марија, Јелена и њихова мајка Милосава доста олакшати и чак пружити могућност да и они буду део њихове мисије. Ова посета значила је обострано задовољство.

Водећи сасвим нормалан разговор са сестрама Маријом и Јеленом и њиховом мајком Милосавом, светосавци су схватили да се не разликују по много чему и да између људи са и без инвалидитета постоји једнакост. Упознавање и размена животних искустава протекло је сасвим уобичајено.

На крају сусрета испланирана су путовања, односно посете манастирима и црквама које су сестре Шофранац имале жељу да обиђу. Ово дружење се засигурно неће завршити овде, јер је дружење са сестрама Шофранац велика част за чланове СОЗ – а.

Осећај да сте некоме улепшали дан и дали подстрек у даљој борби је предиван. Делећи највеће богатство – љубав, волимо своје ближње и на тај начин мењамо себе, мењамо свет.

Александар Милутиновић

[supsystic-gallery id=823]