Савиндан у ОШ „Сестре Илић“

Речи којима би нас Свети Сава данас поздравио су оне литургијске:“Благодат Господа нашег Исуса Христа и љубав Бога Оца и заједница Светога Духа да буде са свима вама“, казао је архијерејски заменик Епископа ваљевског Г. Милутина, протонамесник Филип Јаковљевић, у светосавској беседи приликом славског обреда у Основној школи „Сестре Илић“. Бог из своје огромне ризнице човекољубља шаље у овај свет велике људе човечанству и нацијама појединачно, да би сведочили о живом Богу, вечној љубави, истини, спасењу и вечном животу.

  • Таква велика личност и христољубиви подвижник био је и наш Растко Немањић – Свети Сава. У години у којој се налазимо прослављамо велики јубилеј, значајан датум и годину за читаву Српску Православну Цркву, јер славимо осам векова од проглашења њене самосталности. Свети Сава на вечним вредностима темељио је Српску Цркву и државу. Стојећи данас у овој школи, молим вас да не заборавимо те вечне вредности које нам је Свети Сава у аманет оставио, него да их очувамо да би исте онакве какве смо их примили могли да оставимо поколењима после нас – поручио је својим парохијанима протонамесник Филип Јаковљевић. Честитајући им школску славу, он је указао да је јако важно да волимо и чувамо наслеђа свог народа, уз свесрдно поштовање свега што баштине други народи. То запослени у ОШ „Сестре Илић“ јако добро знају и младе нараштаје уче у духу Светосавља, закључио је протонамесник Јаковљевић.

Добродошлицу гостима пожелела је директорка школе Зорица Лазић, која је, уз вероучитеља Радована Марковића, била овогодишњи домаћин славе. Године 2020. ту част поделиће ученици Андрија Степановић (5. разред) и Богдан Протић (6. разред), заједно са својим родитељима.

Као и ранијих година, школски хол испунила је лепота дечје песме у част Светог Саве.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’676′]