Изасланик Владике Милутина Архимандрит Михаило на заклетви септембарске класе

Одбрана земље за наш народ одувек је била изнад части и више од обавезе.  Онај ко се одлучио да постане војник заслужује посебно поштовање, јер бити војник значи бити спреман на највеће напоре и одрицања ради одбране отаџбине и остваривања најплеменитијих вредности једног друштва, део је поздравног говора генерала – потпуковника Ђокице Петровића, команданта Команде за обуку, на свечаности у Касарни „Војвода Живојин Мишић“ уприличеној поводом полагања заклетве војника на служењу војног рока генерације „Септембар 2018“, слушалаца за резервне официре, ученика 46. класе Војне академије и 10. класе Војно – медицинске академије. Заклетву је положило укупно 197 лица, 127 мушког и 70 женског пола.

  • Ваше опредељење да добровољно служите војни рок, школујете се на Војној академији и средњој стручној школи представља част и даје посебан значај угледу Републике Србије, а полагањем заклетве постајете део система одбране Републике Србије. Добро упамтите речи заклетве и поносите се њоме као што се Србија данас поноси вама – истакао је генерал – потпуковник Ђокица Петровић.

Поред вештина како се брани земља и помажу угрожени, за време служења војске, стичу се пријатељства, кумства и братства, која трају током читавог живота, рекао је генерал – потпуковник Петровић, пожелевши свим војницима да у миру служе. Град Ваљево бројне генерације војника дочекао је срдачно и из њега су понели само лепе успомене. Нема сумње да ће тако бити и са овом генерацијом, закључио је командант Команде за обуку генерал – потпуковник Ђокица Петровић.

Свечаности су присуствовали представници Генералштаба Војске Србије, Министарства одбране, Полицијске управе, локалне самоуправе, просветних и културних установа, медија и бројни чланови породица и пријатељи војника. По благослову Епископа ваљевског Г. Милутина, заклетви септембарске класе присуствовали су игуман манастира Јовања, архимандрит Михаило (Биковић), и ђакон Стеван Сировљевић, секретар Владике Милутина.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’567′]