Свечано прослављена храмовна слава Свети апостол Лука у Лопатњу

На празник Светог апостола и јеванђелисте Луке, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин служио је свету Архијерејску Литургију у подгорском намесништву у селу Лопатањ.
Честитајући славу окупљеним верницима, Епископ ваљевски Г. Милутин подсетио је на значај прослављања храмовне славе.  Он је истакао да је веома битно да се окупљамо на Светој Литургији и да из дубине душе узнесемо своје молитве Господу да би смо се богатили небеским даровима Христовим.
Човек без Христа није жив, човек без Христа неће бити уписан у књигу живота и онда се узалуд родио на овоме свету. Стога је храм главни дом у коме треба да се окупљамо и да се молимо Господу Богу, а и да се видимо, будући да се све мање сусрећемо, живећи у свету где смо сви заокупљени својим бригама.
По завршетку Свете Литургије пререзан је славски колач. Том приликом, Епископ Милутин  освештао је ново храмовно звоно, које је верни народ овога села даривао овом храму.
Трпезом љубави коју су припремили домаћини славе  настављено је ово празнично сабрање у славу Божију и у част Светог апостола и јеванђелисте Луке.
Из канцеларије Епископа ваљевског
[supsystic-gallery id=’242′]