Додела ордена Светог Владике Николаја Основној школи „Сестре Илић“ из Ваљева

За изузетне успехе на пољу рада образовања и васпитавања, за исказану подршку и пожртвованост у извођењу предмета „Верска настава“, као и за изванредну сарадњу са Српском Православном Црквом и Епархијом ваљевском додељен је орден Светог Владике Николаја ОШ „Сестре Илић“. Орден је директору школе г. Горану Бојчићу доделио Епископ ваљевски Г. Милутин у присуству Епископа аустралијско – новозеландског Г. Силуана, више свештеника, мноштва професора, деце као и пријатеља школе. Епископ ваљевски је у својој беседи позвао све да се охристове и указао на заслуге ове школе, као и на одговорност, коју сада по добијању ордена школа има.

„Нека је благослов Божији на овој школи, нека је води путем заповести његових и нека и даље васпитава децу у складу са речима Господа Христа „пустите децу нека долазе к мени, и не браните им, јер је таквих Царство небеско.“(Лк 18, 16)“.

Овом приликом додељене су и архијерејске грамате најуспешнијим ученицима ове школе: Богдану Гачићу, Ђорђу Петровићу, Аници Мићић, Милици Ранисављевић, Милици Вујић, Душану Божићу и Николи Радојичићу. Након пригодног програма уприличена је трпеза љубави.

[supsystic-gallery id=’141′]