Вечера захвалности добротворима и приложницима Храма Свете великомученице Марине у Бањи Врујци

У дану у коме наша Црква слави Светог апостола Иродина, ове године и Источни петак, Црквена општина Бања Врујци организовала је вечеру благодарности свим добротворима и приложницима Храма Свете великомученице Марине у Бањи Врујци.

У обраћању присутнима, старешина цркве протонамесник Владимир Терзић подсетио је на догађаје из библијске историје у којима је наговештен долазак Господа Христа и Његово славно васкрсење, чија нас радост испуњава преко два миленијума.

Наша је радост да се са Њим сједињујемо у молитвеном дому, који носи име велике угоднице Божје Свете Великомученице Марине, рекао је парох врујачки.

  • Наша генерација је добила велику милост Његову да смо саградили и украсили место где ћемо се с Њим Васкрслим и прослављеним непрестано сретати.Зна Христос свакоме дати по милости Својој, а ми којима је Бог дао да бринемо о овој цркви,посвећеној Његовој угодници Великомученици Марини, хоћемо да дамо хвалу Богу и захвалност свима вама на сваком труду, дару и помоћи, којима сте учинили да сви ми имамо место  где се срећемо с њим, парче неба на земљи – истакао је свештеник Терзић.

Управа  Црквене општине у току свог мандата, Божијим благословом и уз помоћ добротвора,  урадила је  палионицу свећа са суверницом, ограду и капију са стазом до парохијског дома. Такође, урађено је преко 300 м2 фресака (још је70 м2 треба да се уради) чиме ће врујачка црква бити  једина осликана у колубарском намесништву, уз цркву метоха манастира Рибнице у Голубцу.  Асфалтиран је  паркинг површине 800м2, подигнута фонтана, а уведен је и котао на пелет. Као  круну свега учињеног, свештеник Владимир Терзић навео је рушење задружне  штале и враћање камена од којег је пре Другог светског рата био изграђен топлички Храм Покрова Пресвете Богородице.

У име верног народа, отац Владимир Терзић упутио је велико благодарје свима који су несебично помогли унапређење услова за живот Цркве у Врујцима.

Вечеру је благословио архијерејски намесник колубарски  протојереј – ставрофор  Саша Тимотић. Вечери благодарности присуствовали су  Оливера Карић и Војин Ђорђевић, власник компаније ВОДА-ВОДА.

                                              Саша Тимотић, протојереј –  ставрофор

[supsystic-gallery id=’73’]