Врбица у Саборном храму и Храму Светог Георгија

Малишани „Звончића“ улепшали Врбицу у Саборном храму

Да је Врбица у правом смислу речи „дечји празник“, како се у народу често зна рећи, слика атмосфере у храмовима то најбоље потврђује. Малишани различитих узраста, окићени венчићима и звончићима, својом радошћу најавили су радост празника Васкрсења Господњег, коју ових дана ишчекујемо.

У Саборном храму у Ваљеву, посвећеном управо Празнику над празницима, предшколци вртића „Звончић“, са вероучитељицом Видосавом Витезовић, Молитвом Господњом „Оче наш“, рециталима и песмом улепшали су Врбицу свима сабранима. Навечерје празника Цвети, у коме прослављамо свечани улазак Господа Христа у јерусалимски храм, честитао је старешина Храма Васкрсења Христовог протојереј – ставрофор Драгомир Јовановић.

 

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’52’]

Врбица у Храму Светог Георгија

Врбица у Храму Светог Георгија

И ове године,  у Храму Светог Георгијау Новом насељу Лазарев асубота је прослављена свечано. Порта цркве је била пуна деце од раних поподневних сати, која су плела венчиће и играла се на љуљашкама и клацкалицама.

Вечерњу службу је служио јереј Далибор Чкојић, а беседио је протојереј ставрофор Мирослав Петаковић. У својојбеседи, отацМирославјерекао да је празник Лазаревог васкрсења увод у  Страсну седмицу, посебно истакавши благодарење Господа Исуса Христа Богу Оцу када је васкрснуо Лазара. Као што Син у молитвиблагодариОцу, тако би и људи често у својим молитвама требали да благодаре Богу за све што им је дао. Таква су управо деца која су чисте душе јер и када се наљуте брзо опросте и забораве.

После вечерње службе и литије, деца из вртића „Милица Ножица“ рецитовала су и певала песме посвећене празнику. Уз песму, звук звончића, дружење са децом је настављено је до самог мрака.

 

Мија Бојиновић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’53’]