Света Литургија и парастос у Храму Светог Георгија победоносца на Равној Гори

У Недељу свих светих Црква прославља све светитеље и казује нам тајну њихову и тајну нашу, а то је да ништа у овом свету не треба претпоставити Христу Господу, рекао је у празничној проповеди протојереј- ставрофор Драгомир Јовановић, старешина Храма Светог Георгија победоносца на Равној Гори, на Светој Литургији коју је служио у Недељу свих светих у равногорском храму.

  • Дивни светитељ Божји Свети Максим Исповедник вели:“Око нас непрекидно круже нечисти духови и труде се да убаце у душу нашу ма коју прљаву мисао, прљаву жељу, да нас поведу са собом и испуне душу нашу оним што је противно Христу.“ Зато је и вера, зато је и љубав, зато је и молитва, на првом месту- Свето причешће, јер њиме Господа примамо у себе. Није Господ дошао у овај свет само да буде поред тебе, него да буде у теби, да буде стваралачка сила и да њиме живи свако од нас- једна је од поука које је упутио прота Драгомир Јовановић сабранима у Храму Светог Георгија.

По завршетку Свете Литургије, као и увек на овом историјском месту, одслужен је парастос свим борцима за слободу отаџбине.

Ј. Ј.