Млади из Епархије ваљевске на поклоњењу светињама Црне Горе 

Чланови Светосавске омладинске заједнице заједно са средњошколцима Економске школе из Осечине и вероучитељем ђаконом Милованом Стевановићем, као и ђацима Економске школе из Мионице са вероучитељем Марком Тодоровићем,  у периоду од 14. до 16. јуна 2024. године, посетили су манастире Црне Горе: Режевићи, Подмаине, Дајбабе, Острог, Морачу као и манастир Милешеву.
Посебна радост била је првог дана ходочашћа у манастиру Подмаине, где су млади присуствовали Литургији, којом је началствовао високопреподобни игуман Рафаило Бољевић, који је након Литургије са поклоницима провео кратко време у разговору и поучавању. Испуњени великом благодаћу, направили су мали предах у Будви за шетњу, посету старом граду ове познате туристичке дестинације, купање и одмор. На путу ка Острогу посетили су манастир Дајбабе и поклонили се моштима Светог Симеона Дајбабског. Циљ овог поклоничког путовања био је манастир Острог, где су се млади Епархије ваљевске поклонили моштима Светог Василија Острошког, преноћили на овом светом месту, а у недељу учествовали у литургијском сабрању којим је началствовао протојереј-ставрофор Гојко Перовић. Са осећајем великог благослова, млади поклоници су пошли пут Ваљева.  Успут су посетили један од најзначајнијих српских средњовековних споменика на подручју Црне Горе, манастир Морачу, где су, након поклоњења светињама овог места и веома поучног предавања, уживали у предивној природи која окружује овај манастир. Последња дестинација овог поклоничког путовања био је манaстир Милешева, задужбина краља Владислава Немањића. Ту су имали прилику да се упознају са најлепшим радовима српске и европске уметности, међу којима је и фреска „Бели анђео“. Посебан утисак је оставила ризница манастира, у којој су изложене црквене и уметничке старине, књиге и бројне рукотворине и археолошке ископине.
Ово је било једно посебно путовање које је имало велику духовну корист за младе људе, који су сада богатији новим искуствима, знањем као и новим пријатељствима јер је током ходочашћа владала веома весела атмосфера, смех и песма, једна истинска радост.