Протојереј Горан Анђелић нови старешина Храма Светог великомученика Георгија, а јереј Мија Бојиновић нови парох у Новом насељу

Након 42 године пастирске службе (18 у Врхпољу и 24 у Ваљеву) протојереј- ставрофор Јован Петровић, дугогодишњи старешина Храма Светог Георгија и парох у Новом насељу, одлази у заслужену мировину. На претпразништво Недеље Самарјанке, на бденију у новонасељском храму, од проте Јована Петровића, у име браће свештенослужитеља опростио се протојереј Драган Јаковљевић, архијерејски намесник први ваљевски. Са жељом да му мировина буде једнако дуговечна као парохијска служба, отац Драган Јаковљевић пожелео је оцу Јовану Петровићу да још дуго служи Богу и захвалио за све што је учинио за Српску Православну Цркву и све нас у Ваљеву. На дужности старешине Храма Светог великомученика Георгија наследио га је протојереј Горан Анђелић, обнародовао је архијерејски намесник први ваљевски, пожелевши да настави путем свог претходника и унапређује духовни живот верника Црквене општине Ново Ваљево. Свечаност данашње примопредаје дужности увеличана је и постављењем на трећу новонасељску парохију, упражњену умировљењем проте Петровића, јереја Мије Бојиновића, дугогодишњег свештенослужитеља при овој светињи, наставника веронауке у Основној школи „Десанка Максимовић“ и духовника Светосавске омладинске заједнице. 

  • Желимо му (оцу Мији Бојиновићу)успех, дуг и плодоносан рад на њиви Господњој и да му Господ да снаге да истраје како би се сви могли поносити оним што остаје за нама. Нека је Богом благословено! Оцу Јовану нека је велико хвала за све што је урадио, оцу Горану честитамо на новој дужности, а оцу Мији нека је такође благословено- поручио је прота Драган Јаковљевић, честитајући сабраћи нове дужности, које ће, по благослову Преосвећеног Епископа ваљевског г. Исихија обављати у годинама које долазе.

Ј. Ј.