Посета предшколаца вртића „Зека“ Храму Силаска Светог Духа на апостоле

На празник словенских просветитеља, Свете браће Ћирила и Методија, Храм Силаска Светог Духа на апостоле посетили су предшколци из вртића „Зека“ из Обреновца.

Ни кишно време тога дана није омело четрдесет и једног предшколца да, заједно са својим васпитачицама, посети своју светињу. Радост коју су они унели у храм и порту била је неописива, а на одушевљење како свештенства, тако и верног народа који се нашао у храму.

Децу и васпитаче дочекао је старешина храма, протојереј-ставрофор Љубомир Миловановић, а мини час о самом храму и богослужењима у њему одржао је јереј Слађан Филиповић. После неколико занимљивих питања, заједничког разгледања храма и фотографисања, деца су у пратњи васпитача прешла у црквену салу на неформално дружење и освежење.

Оно што је посебно оставило печат овог дана био је дар деце храму у виду слике-колажа на коме је приказан њихов доживљај Цркве.

Старешина храма, о. Љубомир Миловановић је заблагодарио на дару у име братства и пожелео да оваква сабирања постану традиција.