Васкршње активности ваљевског Кола српских сестара

Вредне чланице Кола српских сестара „Преподобна мати Евгенија“ при Саборном Храму Васкрсења Христовог, предвођене духовником, јерејем Александром Филиповићем, у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, уручиле су помоћ потребитима, учествовале у васкршњим радионицама и потрудиле се да катедрална светиња Епархије ваљевске заблиста за празнике.

У просторијама Кола, сестре су уручиле 25 пакета помоћи, који се састоје од хране, кућне хемије и средстава за личну хигијену, док су четирма породицама пакете поделиле током посета њиховим кућама. Тако су корисници помоћи обрадовани пред Васкрс, радосни што имају најнеопходније како би прославили празнике.

Жене мироносице савременог доба су учествовале и у двема васкршњим радионицама, прво на часу веронауке у ОШ „Нада Пурић“, а затим и на традиционалном шарању јаја у порти Храма Светог Нектарија Егинског.

Да Саборни Храм током Страсне седмице Васкрса и Васкршњег понедељка – славе светиње, буде чист и сређен, побринуле су се чланице Кола. Оне су и даривале цвеће за Христов гроб – Плаштаницу, офарбале јаја која су дељена верницима на Васкршњим литургијама, али и делиле сабранима славско жито на слави Храма. Благодарне су Господу, али и бројним добротворима, захваљујући којима су прикупиле помоћ и усмериле је на адресе потребитих, што ће чинити и убудуће.

Марина Марић