Ваљевски гимназијалци победници финала „Православне слагалице“

Екипа „Анђели“ коју чине Аница Петровић, Нестор Крунић и Стефан Игњатовић, предвођена вероучитељима Бранком Јевтић- Стојановић и свештеником Драганом Станојевићем, као представник Архијерејског намесништва првог ваљевског, победник је овогодишњег финалног такмичења „Православне слагалице“ за средњошколце, које је одржано у Ваљевској гимназији. Будући да су такмичари показали изузетно знање и енигматске вештине по којима је овај формат препознатљив на националној телевизији,  друго и треће место одлучио је продужетак квиза кроз игру „Ко зна- зна“. Тако, друго место је освојила екипа „Пасха“, илити ученици Гимназије „Бранислав Петронијевић“ из Уба: Никола Ватазевић, Анастасија Леповић и Милица Рикановић, које је за такмичење припремила вероучитељица Маријана Додовић, док је треће место припало представнику Архијерејског намесништва другог ваљевско, екипи „Херувими“ из Техничке школе Ваљево у саставу: Љубица Савић, Срђан Градина и Никола Павловић, на челу са вероучитељем ђаконом Владимиром Ракићем.

У финалу су учествовали и представници намесништава колубарског, из Мионичке средње школе, подгорског- Образовно- васпитног центра Осечина, а посавско намесништво су представљали ученици Гимназије Обреновац. 

Најуспешнијим такмичарима припале су вредне награде, а пригодно су награђени сви учесници. Наравно, као и увек, најлепши део ове манифестације јесте дружење и ширење свих вредности којима најмлађе учи наша вера. 

Ј. Ј.