Уснуо у Господу протојереј- ставрофор Дарко Павловић (1959- 2024)

Уснуо у Господу протојереј- ставрофор Дарко Павловић

                           (1959- 2024)

Прота Дарко Павловић рођен је 10. новембра 1959. године у Каони. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду 1979.године. За свештеника га је рукоположио Епископ шабачко-ваљевски  Јован 25.децембра 1980. године и поставио за пароха у Бањанима код Уба.

У парохији у Бањанима службовао је до 1997.године и тамо је заслужио и добио 1994.године чин протојереја.
У обреновачку цркву долази по благослову Епископа шабачко-ваљевског  Лаврентија и на духовно старање добија другу обреновачку парохију.  Дана 15. јула 2008.године Епископ ваљевски Милутин одликовао га је правом ношења напрсног крста, доделивши му звање протојереја-ставрофора. Од марта 2011.године до 2023.године обављао је дужност старешине храма. У живот Храма Силаска Светог Духа на апостоле прота Дарко Павловић себе је уградио великим трудољубљем око израде фрескописа и украшавања светиње, упоредо се духовно старајући о парохијанима, који се на богослужењима окупљају. Такође, у време незапамћених поплава маја 2014. године, које су посебно погодиле Обреновац и посавски крај, отац Дарко Павловић дао је драгоцен допринос у борби са последицама ове природне катастрофе, како у хуманитарним акцијама, тако у духовном охрабрењу верног народа.

После краће болести, уснуо је у Господу у јутарњим часовима 27. априла 2024.године. Прота Дарко Павловић био је брат умировљеног ваљевског проте Томе Павловића и отац обреновачког свештеника Немање Павловића, пароха при Храму Сабора Српских светитеља и духовника Кола српских сестара „Преподобна Мати Параскева“. 

Вечан спомен и Царство небеско проти Дарку!