Поклоничко путовање светињама Косова и Метохије

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Исихија, Служба за поклоничка путовања Епархије ваљевске, реализовала је још једно поклоничко путовање светињама Косова и Метохије од 5. до 7. априла. Ишло је тридесет седморо путника из Ваљева, Шапца и Београда, под вођством теолога Јована Петровића, док је духовник на путовању био протонамесник Зоран Марковић, парох убски и докмирски.

Поклоници су прво посетили манастир Бањску где су молитвено присуствовали Светој Литургији и где је за њих уприличено послужење, а затим су се поклонили бисерима српске духовности, манастирима: Девич, Пећка Патријаршија, Високи Дечани и Свети Архангели код Призрена, где су ноћили и присуствовали Светој Литургији на Благовести, у недељу. Након ручка у Аргхангелима, кренули су пут Призрена, у којем су обишли цркву Богородицу Љевишку, Саборни Храм Светог Георгија, Призренску богословију, а затим и прошетали старом чаршијом. Цркву у Великој Хочи, манастир Грачаницу, Газиместан и Косовску Митровицу посетили су, такође.

Наредно путовање планирано је за суботу, 13. априла, у Чајниче и Сарајево. Више информација на број телефона: 0648088367.