Епископ Исихије на свечаности у Музичкој школи у част Дана Града Ваљева

„Данас обележавамо дан који симболизује почетак развоја нашег града од турске касабе у модеран град. Лепоте Ваљева и околине, разноликост и богатство којим располажамо на природном, духовном и људском нивоу уверавају нас да живимо у граду који оправдано може понети епитет центра галаксије. Самим тим и обавеза свих нас који радимо у управи града је још већа и значајнија“, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић у свом обраћању на свечаности у Музичкој школи „Живорад Грбић“, која је приређена у част великог историјског догађаја, који се одиграо пре равно 220 година- ослобађања Ваљева у Првом српском устанку. Догађаја, који је поред слободе означио и нову епоху у развоју устаничке вароши у град, која до данас траје. 

Свечана академија, која од 2024. окупља градско руководство, ствараоце у различитим областима и грађане Ваљева, и ове године била је прилика да се Наградама Града Ваљева овенчају они који су се нарочито истакли својим умећем и прегалаштвом. Тако, у области привреде је награђено предузеће „Урбан техникс“, пољопривреде Александар Станаревић, образовања и васпитања Пољоприврдна школа Ваљево и проф. Иванка Томић, стваралаштву ученика Софија Мићевић, науке и иновација др Мира Вуковић, урбанизма Пројектни биро „Кеј“, медицине и бриге о здрављу др Рада Суботић, уметности и културе Милица Јаневски и Небојша Миловановић, спорта Милан Марковић, за афирмацију града Бранко Ковачевић, док су награду из области социјалне заштите и хуманитарног рада добили Светосавска омладинска заједница Епархије ваљевске и припадници ватрогасне службе Бора Стојановић, Немања Малетић, Дарко Живчић и Ненад Ненадовић. У области хуманости награђен је проф. др Милан Недељковић. Додељене су и две награде постхумно и то Катарини Чочовић  за хуманост и Милошу Ковачевићу за животно дело. 

Програм свечаности улепшали су ученици Музичке школе и првак Народног позоришта у Шапцу Иван Томашевић. Присуствовали су бројни угледни, а својим доласком свечаре је благословио Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије.

Ј. Ј.