Убски гимназијалци победници полуфинала „Православне слагалице“ у тамнавском намесништву

У просторијама Средње школе „17 септембар“ Лајковац одржано је полуфинално такмичење квиза „Православна слагалица“ за Тамнавско намесништво. Знање из области православног катихизиса  одмериле су три екипе:  Техничке школе Уб са вероучитељем Стефаном Ђурић, школе „17.септембар“ Лајковац, предвођене вероучитељем Савом Павловићем и Гимназије „Бранислав Петронијевић“ Уб. Догађају је присуствовала директорка школе Косана Грчић.

Такмичење је протекло у динамичној и такмичарски занимљивој атмосфери, а ученици су показали високо знање и одличну спремност. Након низа енигматских игара, у финале су ушле екипа Техничке школе и екипа Гимназије, а победу је за нијансу одлучила игра асоцијације. Победник овогодишњег полуфиналног квиза је екипа Гимназије „Бранислав Петронијевић“, коју су представљали ученици: Милица Рикановић, Анастасиа Леповић и Никола Ватазевић, са вероучитељицом Маријаном Додовић. 

Победа је обезбедила пласман у предстојеће финално такмичење у коме ће знање одмерити најбољи ученици из целе Епархије ваљевске.

Маријана Додовић, вероучитељ