Одржана Годишња скупштина Кола српских сестара у Ваљеву

     У Парохијском дому Храма Покрова Пресвете Богородице у четвртак 07. марта одржана је Годишња скупштина Кола српских сестара „Преподобна мати Евгенија“ на којој је представљена богата милосрдна активност чланица, истакнута њихова присутност у богослужбеном животу цркве, уз подношње финансијског извештаја. У овој години планира се сарадња са другим Колима српских сестара у СПЦ, уз реализовање помоћи најугроженијима на устаљене начине. Поред чланица Кола и њиховог духовника јереја Александра Филиповића, Скупштини су присуствовали и протојереј Драган Јаковљевић, архијерејски намесник ваљевски први, свештенослужитељи Саборног Храма Васкрсења Христовог, представници Казнено-поправног завода за малолетнике, патронажне службе Дома здравља и дефектолога и наставника ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом ОШ „Нада Пурић“.

     Годишња скупштина Кола срспких сестара је јединствена прилика да се чланице окупе, анализирају шта су урадиле у протеклом периоду, али и да обнародују планове за будућност. Извештај о раду током 2023. поднели су отац Александар и Драгана Недељковић, председница Кола, који су истакли да је рад организације био испуњен уобичајеним активностима, у виду помоћи најугроженијима (пакети: хране, одеће, обуће, кућне хемије, лекова, школског прибора за децу). Уприличене су бројне посете старим и непокретним лицима, настављена је сарадња са Казнено-поправним заводом за малолетнике, која је посебно важна и драгоцена за велике хришћанске празнике; затим са патронажном службом ваљевског Дома здравља, као и са дефектолозима и наставницима у ОШ „Нада Пурић“. Нарочито је важно истаћи да су сестре активне у богослужбеном животу Саборног Храма, те је Храм увек чист и сређен захваљујући њима, а оне учествују и у организацији свих догађаја од важности за светињу. Благајница Зорица Прокић поднела је финансијски извештај.

     План за ову 2024. годину јесте, према речима духовника јереја Александра Филиповића, да се иде утабаним стазама, односно путем који су успоставили његови претходници, али и да се оствари сарадња са другим Колима српских сестара у СПЦ. Отац Александар се захвалио свима који су дошли на Годишњу скупштину и који подржавају рад Кола, а затим је уприличена трпеза љубави коју су приредиле сестре.

Марина Марић