Обреновачки средњошколци у посети фрушкогорским манастирима

Дана 02.03.2024. године, благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија, а у организацији Службе за поклоничка путовања, ученици Гимназије, Техничке школе, Средње медицинске школе „Вива“ и Пољопривредно – хемијске школе у Обреновцу посетили су фрушкогорске манастире Крушедол и Гргетег, предвођени свештеником Срећком Живановић, и вероучитељима Слађаном Которчевић, и Радованом Станишић.

Ходочасници су прво посетили манастир Крушедол, где им је један од чланова братства  испричао историјат манастира, а након тога одржао и кратко предавање о свакодневним проблемима са којима се сусреће сваки верник. Након тога, уз духовну радост и благодат, ходочасници су се упутили ка манастиру Гргетег, где их је дочекало сестринство манастира, које их је упознало са историјатом светиње..

У Новом Саду поклоници су посетили Саборну Цркву Светог Ђорђа, где су имали част да упознају протојереја Брану Миловца и од њега чују  кратко предавање о значају ове цркве и Епархије бачке.

На крају су се упутили према Галерији Матице Српске у којој је приказана изложба Васе Поморишца, уметника који се школовао у Лондону и који је успео да класичну уметност прикаже кроз оптику модерног погледа.

Благодарећи Богу, у добром расположењу и здрављу, у вечерњим сатима поклоници су се вратили својим домовима.