Епископ Исихије на савинданској свечаности у Музичкој школи „Живорад Грбић“ Ваљево

Духовни отац верног народа Епархије ваљевске преломио је славски колач са директорком МШ „Живорад Грбић“ мр Сузаном Радовановић- Перић и домаћинима славе наставницима Горданом Максић и Бојаном Величковићем. По броју у њој стасалих младих уметника, једна од најугледнијих школа у Србији, ове године Савиндан је обележила богатим уметничким програмом, будући да ове 2024. обележава 70 година успешног рада

„Свети Сава је духом ородио наш род и посадио нас у рајском врту као дрво маслине“, подсетио је на стихове светосавског тропара Владика Исихије у обраћању наставницима, ученицима и пријатељима Музичке  школе „Живорад Грбић“ приликом освећења славских дарова у част Савиндана.

  • Свети Сава је установио нашу аутокефалну Цркву и од тада се наш народ моли на свом језику и бира своје архијереје и патријархе. Свети Сава је посебно заштитник просвете и ученика. Желим вам да се трудите у учењу и поштујете своје професоре, који се труде око вашег образовања. Да се молите у времену у коме ратови захватају разне области и када се напада на најдрагоценији бисер- децу. Морамо сви да се молимо  да сачувамо светосавски завет, захваљујући ком смо преживели кроз историју- рекао је Владика Исихије, благосиљајући ученике и наставнике угледне образовне установе. 

Заблагодаривши окупљенима, директорка школе мр Сузана Радовановић- Перић је навела да је овогодишња прослава Светог Саве испуњена посебном радошћу, јер управо ове године очекује их прослава јубилеја вредног сваке пажње- 70 година успешног рада. Свираћемо и певаћемо целе године, али морамо у себи носити дух Светог Саве, који је данас у свима нама, поручила је она. Добродошлицу гостима пожелели су и овогодишњи свечари Гордана Максић и Бојан Величковић, а након тога ученици су са својим наставницима извели музичко- сценски програм сачињен од дела великана музичке уметности.

Ј. Ј.