Изложба „Мати Ана Аџић“ свечано отворена у Обреновцу

Како је најављено приликом отварања изложбе пре два месеца у Ваљеву, лик и дело мати Ане Аџић, духовне кћери и сатруднице Светог Владике Николаја, представљени су и верном народу Посавине. Организацију изложбе, отворене на празник Ваведења Богородичиног, потписују Црквена општина Обреновац и Спортско- културни центар Обреновац. Аутори су Весна Ћурчић и Мирјана Глишовић, виши кустос и библиотекар Музеја рудничко- таковског краја из Горњег Милановца.  Обраћајући се посетиоцима, архијерејски намесник посавски протонамесник Александар Вучај подсетио је да су живот и дело Светог Владике Николаја океан мудрости, које ће истраживати разни научници до Другог Христовог доласка и неће доћи до краја. 

  • Задатак свих нас данас јесте да истрајемо да га истражујемо, размишљамо и промишљамо о њему. Да његова вера, његов живот, љубав и милосрђе буду светионик свима нама у нашем животу и духовном узрастању. Живот мати Ане нераскидиво је везан за Светог Владику Николаја. Тај океан, какав је био Свети Владика Николај, био би незамислив без велике свете жене какава је била мати Ана Аџић- рекао је отац Александар Вучај, заблагодаривши свима који су дошли да се преко богате збирке фотографија упознају са трудољубивом Божјом угодницом, чији је земаљски век протекао у служењу Богу и ближњима, оном преданом, какво је красило апостоле и ране хришћане. 

Обраћање протонамесника Александра Вучаја:

Свечано отварање изложбе употпунио је наступ Црквеног хора „Свети Јоаким и Ана“ под управом др Габријеле Вучај. Изложба ће бити отворена до 15. децембра 2023. године.

Ј. Ј.