Епископ Исихије на заклетви кандидата за пријем у специјалне јединице

У ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“ данас су свечано положили заклетву кандидати за пријем у специјалне јединице Војске Србије. Након савладане основне обуке у Другом центру за обуку, очекује их интензивна селективна обука, након које ће они најуспешнији ступити у професионалну војну службу у 72. бригади за специјалне операције или Одреду војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Обраћајући се војницима,  командант Команде за обуку Војске Србије генерал-мајор  Жељко Петровић  је рекао да од њихове речи зависи слобода коју морамо сачувати, од спремности да ту реч одрже, зависи како ће нас памтити будуће генерације.

  • Вашу заклетву су данас чули грађани Србије у вери да ћете бити уз свој народ где год и кад год то затреба. Ваши преци, родитељи, пријатељи, родбина, а и будућа поколења су поносни на овај ваш чин. Држава смо славне историје, часне прошлости, поносних и храбрих људи. Прави синови и кћери отаџбине само једном дају заклетву и заветују се свом народу. Војничка заклетва је вечна – поручио је генерал-мајор Жељко Петровић, истакавши да сви који су положили заклетву треба да буду поносни што су припадници Војске Србије.

Свечаном чину присуствовали су представници Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић са сарадницима, представници јавних установа и привреде Града Ваљева, као и родбина и пријатељи војника. Традиционално, у знак добре сарадње Војске Србије и Епархије ваљевске, част овом догађају указао је својим доласком Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије са сарадницима.

Ј. Ј.