Ученици ОШ „Миле Дубљевић“ најбољи у Тамнави

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског господина Исихија, у организацији Одбора за верску наставу, 24.новембра 2023. године, на празник Светог Краља Стефана Дечанског, одржано је такмичење из веронауке у Архијерејском намесништву тамнавском. Домаћин је била ОШ“Миле Дубљевић“ Лајковац, која је на челу са директорком школе Биљаном Жујовић, педагогом Славицом Пауновић и вероучитељем Николом Николићем, срдачно дочекала и угостила модераторе квиза, такмичаре и њихове вероучитеље.

Такмичењу је присуствовао и отац Предраг Велимировић у име Црквене општине Лајковац

и отац Иван Јовановић, координатор за верску наставу тамнавског намесништва. Учествовало је свих шест основних школа Архијерејског намесништва тамнавског. Такмичење је започело заједничком молитвом након које је уследило одмеравање знања стеченог на часовима веронауке. Модератор и вођа квиза био је јереј Драган Станојевић. Све екипе су показале одлично знање и заслужиле су похвале. У финале квиза пласирале су се екипа ОШ“Милан Муњас“и екипа ОШ „Миле Дубљевић“. У неизвесној и занимљивој борби игре „Асоцијација“, одлучиле су нијансе и победу је однела ОШ „Миле Дубљевић“ из Лајковца. Ученице које су представљале школу су : Елена Божић(пети разред), Анатасија Стојановић(седми разред) и Наталија Костић(осми разред). Предвођене су вероучитељицом Маријаном Додовић. Све три ученице похађају ИО“Боговађа“. Екипа је задовољна освојеним првим местом и даљим пласманом у финале. Другопласирана екипа је ОШ“Милан Муњас“, Уб, предвођена вероучитељем Растком Алимпијевићем.

Ученици и вероучитељи се надају да ће се традиција одржавања квиза „Православна слагалица“ наставити и наредних година, јер се показао као добра форма за одмеравање знања на један занимљив и неконвенционалан начин. Деца имају доживљај игре док решавају тешка питања и док пред собом имају обимно градиво за припрему пред квиз. Мотивисани су, заинтересовани и кроз овај тип такмичења развијају здраво надметање, без ривалитета. Истовремено развијају и осећај другарства, осећај за ближњег, што је и циљ овог предмета и јеванђељска порука коју он носи.

 Маријана Додовић, вероучитељица