Ученици из Драчића победници полуфинала „Православне слагалице“ у другом ваљевском намесништву

Дана 15. новембра 2023. године одржано је полуфинално такмичење квиза „Православна слагалица“ ученика основих школа за друго ваљевско намесништво. Домаћин такмичења била је ОШ „Стеван Филиповић“ у Дивцима, која је имала част да угости ученике и вероучитеље основних школа из Драчића, Попучака, Бранковине, Лесковица и Поћуте.

Квиз “ Православна слагалица“ постоји дуги низ година у Епархији ваљевској и сваке године ученици показују висок ниво знања, што није изостало ни на овом такмичењу. Посебно су се истакли ученици ОШ „Драгољуб Илић“ из Драчића, који су освојили прво место и самим тим се пласирали  на финално такмичење. Резултати осталих такмичара нису остали незапажени, због чега су ученици добили похвале аутора квиза јереја Драгана Станојевића и секретара Епархијског одбора за верску наставу јереја Јована Новитовића.
На крају такмичења се присутнима обратила директорка школе Гордана Терзић, изразивши захвалност и задовољство на указаној части да школа у Дивцима ове године буде домаћин квиза. Посебно је истакла атмосферу међу децом, где поред такмичарског, пре свега влада дух радости и љубави.
 
ђакон Душко Перић, вероучитељ