Завод за јавно здравље прославио свог небеског заштитника Светог краља Милутина

Протонамесник Дарко Ђурђевић: Ослонимо се на Бога и Његове свете!

Веома је важно да свака установа има свог молитвеника пред престолом Божјим, а Завод за јавно здравље има Светог краља Милутина, великог светитеља и борца, кога сви ми Срби прослављамо као владара и узора, рекао је протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник први и вршилац дужности другог намесника ваљевског, приликом ломљења славског колача у овој установи. Преневши поздраве и благослове Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија, отац Дарко Ђурђевић је честитао славу директорки др Марији Гавриловић и запосленима

Традиционалним славским обредом заједно са сарадницима и пријатељима, Завод за јавно здравље, и ове године, обележио је празник небеског заштитника установе, једног од највећих средњовековних владара и задужбинара у хришћанском свету. Обраћајући се свечарима, протонамесник Дарко Ђурђевић им је пожелео да, вођени  примером Светог краља Милутина, раде и спасавају свој народ и себе.

  • Без борбе, муке и трпљења, без искушења нема спасења. Тамо где је људима теже, ту је и Бог ближе. То је наша филозофија живота и порука коју би требало сваког дана да упућујемо једни другима. Да се трудимо и радимо докле наше могућности дозвољавају, а да након тога се ослонимо на помоћ светитеља и помоћ Божју. Данас нам, како се то често каже, треба самопоуздања, али и богопоуздања. Да се ослонимо на Бога и Његове свете. Тако ћемо успети да извршимо задатке које Бог ставља испред нас- поручио је отац Дарко Ђурђевић, благосиљајући свечаре и њихове госте.

У име запослених у Заводу за јавно здравље, директорка др Марија Гавриловић је упутила благодарје свима који су дошли да са њима прославе крсну славу. Сабрање је заокружено свечаном трпезом у просторијама установе.

Ј. Ј.