Обреновачки средњошколци на поклоничком путовању светињама Ваљевске епархије

Дана 28.10.2023. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Исихија, а у организацији Службе за поклоничка путовања Епархије ваљевске, ученици Гимназије, Техничке школе, Средње медицинске школе „Вива“ и Пољопривредно – хемијске школе у Обреновцу, посетили су светиње Епархије ваљевске, предвођени протонамесником Срећком Живановићем, ђаконом Владаном Нешковићем и вероучитељима Слађаном Которчевић, Александром Гајић и Радованом Станишићем.

Поклоници  су прво посетили манастир Лелић, где их је дочекало братство манастира са игуманом Георгијем , које их је упознало са историјатом манастира, након чега су се поклонили моштима Светог Владике Николаја Велимировић. На позив игумана Георгија, поклоници су позвани на пригодно послужење и разговор љубави.

Након тога, уз духовну радост и благодат, ученици су се упутили ка манастиру Ћелије, где су се поклонили моштима Преподобног Аве Јустина.

За крај поклоничког путовања ђаци су имали прилике да се упознају и са знаменитостима града Ваљева.Пуни утисака и радости, благодарећи Богу, ученици су се вратили назад уз наду да ће једнога дана поново приступити моштима великих светитеља, али и уз жељу да ускоро буде још оваквих путовања.

 

вероучитељ Радован Станишић