Прослава Преподобне мајке Параскеве у Уровцима

Дана 27. октобра 2023.године, када молитвено прослављамо Перподобну мајку Параскеву, у народу познату као Свету Петку, верни народ села Уровци и Кртинске, свечано су прославили своју заштитницу пред васкрслим Господом.

Прослава храмовне славе отпочела је Светом Литургијом, којом је началствовао архијерејски намесник посавски, пртонамесник Александар Вучај, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Душан Патијаревић и протонамесник Слободан Илић.

У празничној беседи О.Александар је истакао да је: „…велики благослов за ово село, за овај храм, да има овакву угодницу и светитељку за своју заштитницу, за молитељку пред Господом. Сав њен живот, од почетка па до краја, без остатка, био је подвиг, био је жртва, било је служење и давање. То је оно што је она од своје ране младости заветовала и дала Господу, а то је, да ће у правом смислу Божијем бити слушкиња Божија.“

Беседа О. Александра Вучаја:

Након троструког опхода, пререзан је славски колач, а славље се завршило трпезом љубави трудом надлежног свештеника протојереја Перице Параклиса.