Економска школа прославила школску славу

Српска Православна Црква је у понедељак, 9. октобра 2023. године, прославила Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова, једног од првих ученика Исуса Христа. Економска школа „Ваљево“ слави овог светитеља као своју славу.

Свечано резање славског колача обавио  је протојереј- ставрофор Милинко Јовић у амфитеатру школе, у присуству уважених гостију (представника Града Ваљева, Цркве, Војске Србије, здравствених и образовних установа), као и ученика, наставника и свих запослених у Економској школи „Ваљево“. Свим присутним oтац Милинко се обратио пригодном беседом, у којој је поучио каквим животом требамо да живимо и да нам узор управо треба да буде Свети Јован Богослов, наш крсни заштитник, али исто тако да на нашем путу ка Господу и вечном спасењу треба да се угледамо  на Светог Саву и заштитнике наше епархије Преподобног Јустина Ћелијског и Светог. Николаја Лелићког.

Др Снежана Адамовић, професор српског језика и књижевности, осмислила је поучан и вишезначан текст, који су казивали чланови драмске секције, уз сплет акапела песама о Косову.

Након пригодног програма, ученици угоститељске струке и њихови наставници приредили су коктел за све присутне.

 

Милан Јанковић, ђакон

професор верске наставе