Коло српских сестара Света Петка за Огњена Бојковића

Викенд за нама ће остати упамћен по највећем хуманитарном базару на градском тргу у Обреновцу, који је био организован ради прикупљања средстава за лечење „дечака лептира“ Огњена Бојковића.
Све обреновачке основне школе и вртићи, сви хорови, плесне групе, културно-уметничка друштва, велики број аниматора, предузетника, организација, удружења учествовали су на базару…..
Дводневно дружење пуно песама, љубави, смеха и најразличитијих емоција које су се преплитале, сигурно ће остати свима у сећању.
Овај десетогодишњак од рођења болује од ретке кожне болести. За лек који би дечаку олакшао живот, а његовој мајци Светлани омогућио да га загрли јако колико жели, потребно је прикупити пуно новца. Обреновчани су поново показали да се све може када се Срби сложе.
Сестринство се радо одазвало на позив организаторки Јованке Бојић и Иване Вучај. На штанду Кола, Обреновчани су добијали иконе заштитнице Кола, књижице, освећену воду и домаће колаче, које су за ову прилику припремиле сестре, а за узврат верни народ је остављао добровољни прилог. У току дана су се сестре смењивале, а у прикупљању средстава су учествовала и дечица.
По завршетку базара председница Кола је Огњеновој мајци поклонила икону Свете Петке, сазнавши том приликом да и Огњен сматра Свету Петку својом заштитницом.
Прикупљена средства су уплаћена на наменски рачун при фондацији „Буди хуман“ за Огњеново лечење.

Председница КСС-а Рената Марковић

Преузето са сајта: Црква у Обреновцу