Црквени хор „Свети Јоаким и Ана“ прославио своје небеске заштитнике

Црквени хор „Свети Јоаким и Ана“ при обреновачкој старој цркви молитвено је прославио своје небеске заштитнике. Уочи празника служено је вечерње богослужење, на чијем крају је преломљен славски колач у славу и част светих праведних родитеља.
У име братства Цркве Силаска Светог Духа на апостоле, присутним хористима обратио се архијерејски намесник посаваски, протонамесник Александар Вучај, речима: „На крају празничног дана, рођења Пресвете Богородице, освиће дан Светих праведних Јоакима и Ане, Њених родитеља, а славе нашег Црквеног хора. Свака Литургија, свако ваше учешће, свака ваша нота, сваки ваш глас, јесте призивање благодати Божије и Духа Светога. Некима је Господ подарио дар, да они управо буду ти који ће за нас да буду гласни, који ће изговарати речи, вапај и глас читаве Цркве Богу. Да Света Литургија буде један свештени благодатни дијалог између света и Бога и да се сви заједно у Духу Светом причешћујемо телом и крвљу Господа Исуса Христа.“
Након послужења славским приносима, уприличена је трпеза љубави.
Сутрадан, на сам дана празника, Светих богородитеља Јоакима и Ане, служена је Света Литургија уз молитвено учешће хора, под управом др Габријеле Вучај.

 

Преузето са сајта: Црква у Обреновцу