Креативне радионице Светосаваца на Тешњарским вечерима и хуманитарном базару за Катарину

Током ове године новина у активностима Светосавске омладинске заједнице јесу креативне радионице, на којима се разним техникама, неретко од рециклираних материјала, израђују украсни и употребни предмети.

На позив Удружења оболелих од Мултипле склерозе, чланови СОЗ- а су представили своје рукотворине на њиховом штанду.

Током Тешњарских вечери, Светосавци су већи број људи упознали са радом заједнице, као и акцијом прикупљања школског прибора, која се ових дана реализује.

Посебну радост представљало је учествовање у излагању најмлађих чланова СОЗ- а. Сав приход , као и претходних пута када су продавани радови, биће употребљен за нове акције.

Након ових културних дешавања, у граду је уследио низ активности које су за сврху имале прикупљање средстава за лечење наше суграђанке Катарине Чочовић.  

Желећи да дају свој допринос, Светосавци, предвођени духовником ђаконом Мијом Бојиновићем, ступили су у контакт са организаторима хуманитарног базара, где ће бити продаване рукотворине и многи други предмети, а сва зарада прослеђена за њено лечење.

Светосавци су донирали неколико пакета ручних радова за продају на базару, који ће у уторак 29.августа 2023. године, са почетком у 17 сати, бити одржан на платоу обданишта ,,Бубамара“ у Брђанима.

Мирјана Живковић